Top 5 Overwegingen Bij Installatie Van Plafond Terrasverwarmers

Bromic’s Eclipse Electric Outdoor Heaters Ceiling Mounted with the Included  24” Twin Pole
NL, BE

Bij het installeren van een terrasverwarmer kan montage aan het plafond een ideale oplossing zijn. Deze methode biedt flexibiliteit omdat er verschillende montagestangen beschikbaar zijn en onze installateurs gemakkelijk uw heater kunnen installeren. Daarbij zijn er wel verschillende overwegingen waar u rekening mee moet houden bij plafond terrasverwarmers. Wij kunnen u hierin begeleiden. 

Plafond gemonteerde elektrische terrasverwarmer

Wat Zijn De Voordelen Van Plafond Terrasverwarmers?

Er zijn verschillende voordelen gelinkt aan plafond terrasverwarmers. De voordelen zijn afhankelijk van de omgeving en specifieke kenmerken van uw buitenruimtes. Plafond terrasverwarmers verhinderen de doorloop niet terwijl ze de ruimte voorzien van een dekkende warmte.

Plafond- vs Muurbevestigde Heaters

Plafondbevestigde heaters en terrasverwarmers voor aan de muur zijn beiden een efficiënte verwarmingsoplossing. Of u de één of de ander kiest hangt af van hoe uw buitenruimte is ingericht en welke structuren beschikbaar zijn. Muurbevestigde heaters geven gerichte warmte en werken het beste in open ruimtes of ruimtes met lage plafonds. Plafond terrasverwarmers aan de andere kant, worden niet beperkt door de hoogte van het plafond en verwarmen effectief de gehele ruimte.

Plafondbevestigde vs Mobiele Heaters

Mobiele verwarmers zijn het meest effectief in grote, open ruimtes waar gerichte warmte nodig kan zijn, maar minder effectief in kleinere overdekte ruimtes waar plafond heaters beter werken omdat draagbare heaters dan snel in de weg staan. Zwembadgebieden of grote, open terrassen bijvoorbeeld, profiteren van draagbare verwarmers. Tijdens een warme dag kunnen de heaters goed worden opgeborgen en wanneer het ‘s nachts afkoelt geven ze de nodige warmte.

Weerbestendige Outdoor Heater - Platinum Elektrische Plafondmontage in Zwart

Wat Zijn De Top 5 Overwegingen Bij Het Installeren Van Plafond Terrasverwarmers?

Voordat u ervoor kiest om uw terrasverwarmer aan het plafond te monteren, houdt onze top 5 overwegingen in gedachten.

  1. Een van de belangrijkste overwegingen is de hoogte waarop de terrasheater optimale warmte kan leveren terwijl het ook aan de veiligheidsvoorschriften voldoet. Heaters moeten op een veilige afstand ten opzichte van potentiële risico’s worden geïnstalleerd. De optimale hoogte, zowel voor elektrische– als voor gasverwarmers, is over het algemeen 2 tot 3 meter boven de grond.
  2. Is het plafond hoger dan de gemiddelde 3 meter? Wij bieden een reeks aan plafondstangen om ervoor te zorgen dat uw terrasverwarmer de juiste hoogte-eisen behaalt.
  3. De afstand tussen een elektrische verwarmers en het plafond moet tussen 20 centimeter en 30 cm liggen, afhankelijk van model. Gasverwarmers moeten zelfs op 35 cm van het plafond worden gehangen. Door een warmtedeflector toe te voegen kunnen de risico’s ook verminderd worden. Lees altijd de technische hulpmiddelen om er zeker van te zijn dat u aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.
  4. Voordat een terrasverwarmer aan het plafond gemonteerd kan worden, moet het plafond zelf beoordeeld worden om er zeker van te zijn dat het het gewicht van de heaters kan dragen. Ook moet het oppervlak waaraan het bevestigd wordt veilig zijn. Elektrische heaters zijn vaak tussen de 7 en de 10 kilogram terwijl gasverwarmers zelfs tussen de 15 en de 20 kilogram kunnen wegen.
  5. Plafondbevestigde terrasverwarmers mogen niet binnen 1 meter van brandbare voorwerpen worden geïnstalleerd. Brandbare voorwerpen kunnen parasols, gordijnen, ventilatoren en verlichting zijn. Installatie wordt tevens gedaan door een erkende professional.

Overwegingen Inbouw Plafond Heaters

Het is ook mogelijk om elektrische heaters direct in te bouwen in het plafond. De belangrijkste overweging hierbij is de grootte van het dakholte. De Platinum Electric inbouwset maakt inbouw van Platinum heaters in dakholtes van 18 tot 26 cm mogelijk. De Tungsten Electric inbouwset heeft een dakholte van minstens 53 centimeter nodig.

Ontdek Onze Plafond Terrasverwarmers

Plafondbevestiging is mogelijk voor verschillende modellen heaters. Ontdek de gehele collectie.

Eclipse Smart-Heat™ Electric

De Eclipse Smart-Heat™ Electric serie laat u kiezen tussen rechte stangen van 20 cm, 60 cm of 120 cm, een dubbele stang van 60 cm en een gebogen stang. Deze serie biedt ultieme flexibiliteit met ingebouwde verlichting.

Platina Smart-Heat™

De Platinum Smart-Heat Electric serie wordt geleverd met een stang van 20 cm, maar u kunt ook kiezen voor andere montagestangen: van 60 cm of 120 cm. Deze stangen zijn ook beschikbaar voor de Platinum Marine-serie.

Tungsten Smart-Heat™

De Tungsten Smart-Heat Electric serie kan worden gemonteerd met een stang van 90 centimeter.

Geïnteresseerd in Een Plafond Terrasverwarmer in Uw Ruimte?

Weet u nog steeds niet zeker welke plafond terrasverwarmer het beste werkt voor uw buitenruimte? Maak dan gebruik van onze gratis design service om persoonlijk advies te krijgen van onze experts en om voor u de beste oplossing te kiezen.

Categorieën