Hoeveel Terrasverwarmers Heb Ik Nodig Voor Mijn Ruimte?

BE

U heeft een juist aantal terrasverwarmers nodig om uw buitenruimte effectief, comfortabel en gelijkmatig te verwarmen. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat u een juist aantal verwarmers installeert. Ook de keuze voor een bepaalde soort terrasverwarmer is belangrijk. Elke terrasverwarmer heeft een specifiek vermogen en ook dit vermogen moet correct zijn. U maakt onnodige kosten wanneer u te veel en / of te krachtige terrasverwarmers gebruikt. Anderzijds geniet u niet van een gelijkmatige, aangename temperatuur als u gebruik maakt van onvoldoende en / of te zwakke terrasverwarmers voor de ruimte. Bromic vertelt u graag meer over waar u allemaal rekening mee moet houden.

De Voordelen Van Terrasverwarmers

Wanneer u de terrasverwarmers met een juist vermogen en in een goede hoeveelheid plaatst, dan geniet u van tal van voordelen. Een heel belangrijk voordeel is natuurlijk wel dat u altijd in een aangename temperatuur van uw buitenruimte kunt profiteren, ook als het kouder is buiten. Uw gasten kunnen meer tijd doorbrengen in de buitenlucht zonder dat zij het koud krijgen. In elk seizoen van het jaar kunt u uw terras geopend houden, wat resulteert in hogere inkomsten en tevreden klanten. Gasten blijven graag zitten op een verwarmd buitenterras, en daar kunt u als ondernemer uw voordeel mee doen.

Let Op De Volgende Omgevingsfactoren

De omgevingsfactoren hebben invloed op de hoeveelheid terrasverwarmers die nodig is om de buitenruimte te verwarmen. Op de eerste plaats gaat het dan om de oppervlakte. Wanneer de buitenruimte relatief groot is, dan heeft u meer verwarmers of krachtigere modellen nodig dan wanneer de ruimte relatief klein is. Een overdekte ruimte, zoals een afdak of een overkapping, verlaagt de behoefte aan verwarmers juist. De warmte wordt makkelijk vastgehouden. In winderige gebieden is het nodig om meer terrasverwarmers te plaatsen, omdat de wind makkelijk de warmte weg blaast. U kunt overwegen om te zorgen voor windbescherming.

Denk Ook Aan De Capaciteit Van De Verwarmers

Een capaciteit van meer dan 4 Watt is noodzakelijk voor het verwarmen van buitenruimten die groter zijn dan 20 vierkante meter. Is de ruimte tussen de 10 en 20 vierkante meter groot? Dan kiest u beter voor een capaciteit tussen de 2 en 4 Watt. De verwarmers met een capaciteit lager dan 2 Watt zijn vaak voldoende om ruimten tot 10 vierkante meter te verwarmen. Zo ziet u dat het belangrijk is om ook te letten op de capaciteit van een terrasverwarmer. Deze capaciteit, ook wel het vermogen, moet bij de buitenruimte passen om effectief te kunnen verwarmen.

De Optimale Plaatsing Voor Een Goede Warmteverdeling

Voor een goede verdeling van de warmte is ook de plaatsing van de terrasverwarmers belangrijk. Monteert u de terrasverwarmers aan de wand of het plafond? Dan moet u voldoende hoogte aanhouden om voor een goede stralingshoek te zorgen. In de meeste gevallen is het goed om de terrasverwarmers 2,5 tot 3 meter uit elkaar te plaatsen voor een goede warmteverdeling. Uiteraard is het belangrijk om goed naar uw specifieke buitenruimte te kijken om een juiste onderlinge afstand en een strategische plaatsing van de verwarmers te bepalen. U kunt het warmteverlies minimaliseren door te zorgen voor windbescherming. Weet u niet precies welke terrasverwarmers voor uw buitenruimte het meest geschikt zijn? Bromic is er om u te informeren en te adviseren. Neem gerust contact met ons op.

Categorieën