Hoe Moet Ik Mijn Elektrische Terrasverwarmer Monteren?

Bromic Tungsten Electric Patio Heater
BE

Wanneer u de overweging maakt om een elektrische terrasverwarmer te kopen, moet u ervan bewust zijn dat er verschillende montage mogelijkheden bestaan. Zo kunt u uw terrasverwarmer aan het plafond bevestigen of inbouwen of aan de muur monteren. Wij nemen u mee in de mogelijkheden zodat u een geïnformeerde beslissing kunt maken.

Outdoor Elektrische kachels plafond gemonteerd zwembad patio

Voordelen Plafond Terrasverwarmers

Er zijn meerdere voordelen van plafond terrasverwarmers voor overdekte terrassen. U hoeft de doorloop in uw ruimte niet op te offeren om gelijkmatige warmte te krijgen. Bovendien hebben wij een breed assortiment waardoor u ervan verzekerd bent dat er altijd een heater in uw ruimte past.

Afstand tussen de terrasverwarmer en de grond moet minimaal 2,4 meter zijn. Om dit te garanderen, zijn er verschillende montangestangen om de juiste hoogte te bereiken. Ook bij een schuin dak is het mogelijk om een plafond terrasverwarmer te installeren. Een speciale wig kan worden geïnstalleerd zodat de heater loodrecht op de grond hangen.

Alle Bromic heaters hebben de mogelijkheid om aan het plafond te worden gemonteerd. Wij geven u een overzicht van alle montagestangen zodat u de juiste keuze kunt maken.

Waarom Inbouw Terrasverwarmers Een Goede Keuze Zijn

Inbouw terrasverwarmers zijn een alternatieve vorm van plafond montage. Hierbij worden de heaters direct in het plafond gezet. Zo weet u zeker dat de terrasverwarmer niet zal clashen met het ontwerp van uw buitenruimte, krijgt u een gelijkmatige dekking van warmte, hoeft u geen vloerruimte op te geven voor uw heater én hangt de heater niet in uw uitzicht.

De Platinum Electric en Marine en de Tungsten Electric series kunnen worden ingebouwd in het plafond. Hiervoor is vrije ruimte nodig in plafondholtes en uitsparingsets. Voor de Tungsten Electric Inbouwset is een dakholte van 53,6 cm nodig. Afhankelijk van model, kan een heater met de Platinum Electric Inbouwset worden gemonteerd in een holte tot 25,4 cm. Voor de modellen van 2300W en 2400W is zelfs een uitsparingskit voor weinig vrije ruimte beschikbaar waardoor de holte slechts 18 cm hoeft te zijn.

Zijn Muurbevestigde Terrasverwarmers De Juiste Optie Voor Mij?

Voor buitenruimtes die niet overdekt zijn of een erg laag of te schuin plafond hebben, zijn muurbevestigde terrasverwarmers een geschikte oplossing. Zulke verwarmers worden bevestigd aan muren door middel van muurbeugels. De gehele collectie van Bromic kan aan de muur bevestigd worden. De Eclipse Smart-Heat Electric serie heeft zelfs een elegante gebogen muurstang die erg mooi past in verschillende ruimtes.

Het is wel belangrijk om het gewicht en plaatsing van de heaters in gedachten te houden. De Platinum en Tungsten wandbeugels kunnen tussen de 7,3 kilogram en 10 kilogram dragen en de hoek van de heater kan worden aangepast. Voor de veiligheid, moet een muurbevestigde terrasverwarmer 1,8 meter van de grond af worden geplaatst.

Kies De Juiste Terrasverwarmer

De keuze voor de juiste terrasverwarmer en de montage, is afhankelijk van uw voorkeuren en de specificaties van uw buitenruimtes. Waar u ook voor kiest, onze heaters gaan prachtig op in het ontwerp van uw terras. Bent u er nog niet geheel uit? Neem dan contact op met ons design team om een gratis en gepersonaliseerd ontwerp van uw ruimte te krijgen.

Let op! U mag niet zelf uw terrasverwarmer installeren. Dit moet worden gedaan door een gecertificeerde installateur en de installatie moet aan alle bestaande, lokale veiligheidsvoorschriften voldoen. Raadpleeg onze technische hulpmiddelen voor meer informatie en lees altijd goed welke tussenruimtes nodig zijn voor inbouw heaters.

Categorieën